Laskun luonti SumUp-profiilissa

1. Kun olet kirjautunut SumUp-profiiliisi, valitse vasemman reunan valikosta ”Laskut” ja sitten ”Uusi lasku”.

2. Lisää valitsemasi laskun numero. Kun numero on syötetty, tulevat laskusi numeroidaan seuraamalla samaa numerosarjaa, jollet päätä toisin.

3. Napauttamalla kohtaa ”Laskun päiväys” voit muokata laskun päiväystä.

4. Aseta eräpäivä valitsemalla joko esiasetettu maksuaika kohdasta ”Maksuehdot” tai mukautettu eräpäivä käyttämällä ”Eräpäivä”-toimintoa.

Huomaa: Jos asiakkaasi on jo maksanut laskun, valitse ”Maksuehdot” ‑valikosta ”Maksettu”. Katso artikkelistamme lisätietoja laskun tilan tarkistamisesta ja muuttamisesta.

1. Valitse asiakas asiakasluettelostasi tai kirjoita pyydetyt asiakkaan tiedot vastaaviin kenttiin.

Huomaa: Voit lisätä asiakkaan asiakasluetteloosi napsauttamalla ”Tallenna asiakas”. Kun tallennat asiakkaan, voit myös lisätä ALV-numero, puhelinnumeron, ja sähköpostiosoitteen ja määrittää asiakaskohtaiset maksuehdot.

2. Valitse nimike nimikeluettelostasi tai lisää kuvaus laskutettavasta nimikkeestä kohtaan ”Nimike”.

Huomaa: Voit lisätä nimikkeen nimikeluetteloosi valitsemalla ”Tallenna nimike”.

3. Aseta nimikkeen määrä, ALV-kanta ja hinta.

Huomaa: Alla olevan asetusosion veroton/verollinen-vaihtokytkimellä voit valita, näytetäänkö hinnat verollisina vai ilman ALV:tä.

4. Jos haluat lisätä nimikkeitä, napauta ”Lisää rivi”.

1. Sen lisäksi, että voit vaihtaa verottomien ja verollisten hintojen näyttämisen välillä, ”Laskun asetuksissa” voit lisätä alennuksia välisummaan ja valita laskun kielen.

2. Voit lisätä valinnaisia huomautuksia tai ehtoja kohtaan ”Laskun ehdot” ja tallentaa laskun sisällön tulevia laskuja varten valitsemalla ”Tallenna oletukseksi”.

3. Voit lisätä liitetiedostoja vetämällä ja pudottamalla ne ”Liitteet”-osioon tai napsauttamalla sinistä paperiliittimen symbolia ja lisäämällä ne.

Huomaa: Yksittäisen tiedoston enimmäiskoko on 5 Mt ja kaikkien tiedostojen enimmäiskoko yhteensä 10 Mt.

1. Kun lasku on valmis, napsauta ”Viimeistele lasku”. Näet esikatselun valmiista laskustasi.

Huomaa: Kun olet napsauttanut ”Viimeistele”, laskua voi vielä muokata, mutta ei poistaa.

2. Napsauta yläkulmassa olevaa ”Lähetä”-painiketta. Voit nyt muuttaa vastaanottajan osoitetta, sähköpostin otsikkoa tai sähköpostin tekstiä. Voit myös ladata ja tulostaa laskun tai lisätä asiakkaan maksutiedot jo maksetuista laskuista.

Huomaa: Jos haluat lähettää muistutuksen maksamattomista laskuista, merkitse muistutusruutu valituksi. Asiakkaasi saa muistutusviestin kaksi päivää laskun eräpäivän jälkeen.

3. Jos kaikki näyttää olevan oikein, valitse ”Lähetä” uudelleen prosessin päättämiseksi.

Tämän jälkeen saat vahvistuksen laskun lähettämisestä ja palaat laskuhistoriavalikkoon.

Huomaa:

Voit milloin tahansa tallentaa laskun luonnoksena valitsemalla ”Tallenna” tai esikatsella sitä valitsemalla ”Näytä”. Jos haluat luoda proformalaskun, tallenna lasku ilman ”Viimeistele lasku” ‑painikkeen napsauttamista.

Katso oppaistamme, kuinka voit mukauttaa laskussa näkyviä tietoja ja kuinka maksaminen toimii laskujen kanssa.