Sådan fungerer NFC-betalinger

Dine kunder kan udføre NFC-betalinger ved at placere deres kontaktløse kort eller Wallet-app (såsom Google Pay eller Apple Pay*) fladt imod den øverste halvdel af kortlæseren.

Når de har lagt kortet eller den kompatible enhed på læseren, hører I et bip, og de 4 LED-dioder lyser, hvilket betyder, at transakionen var vellykket.

Transaktioner på 350 kr. eller derunder behøver normalt ingen godkendelse, men hvis transaktionsbeløbet er større, skal det godkendes med kundens PIN-kode. Grænsen sættes af kortholderens bank og kan variere fra bank til bank og fra land til land.

Kort, der tilbyder en kontaktløs betalingsmulighed, har dette logo:

Hvilke gebyrer pålægges for kontaktløse transaktioner?

Kontaktløse transaktioner behandles på samme måde som chip- og PIN-transaktioner. Derfor er de samme gebyrer gældende. I vores vejledning til priser og gebyrer finder du en komplet liste over transaktionsomkostninger.

Vær opmærksom på, at i nogle tilfælde behandles NFC-betalinger, der foretages med debet-/betalingskort, stadig som kreditkortbetalinger på grund af den måde, de håndteres på.

________________

*Wallet-apps kan kun bruges med SumUp-enheder, hvis kortet, der er gemt i appen, er kompatibelt med vores tjenester. Her finder du en liste over accepterede kort.