De webwinkel-editor openen

1. Klik in uw SumUp-profiel op het tabblad "Webwinkel" in het navigatiedeelvenster aan de linkerkant.

2. Klik op "Webwinkel-editor".

Ontwerp uw startpagina

Ga in het drop-downmenu naar "Startpagina" en selecteer "Banner" om het uiterlijk van uw startpagina aan te passen.

• Bannerafbeelding: Gebruik het plusteken en voeg een afbeelding van maximaal 10MB toe. We raden aan om een afbeelding te gebruiken van minimaal 1200 x 600 pixels. Voeg een beschrijvende alt-tekst toe om de toegankelijkheid en de zoekmachineresultaten te verbeteren.

• Koptekst en beschrijving – Schrijf een koptekst en een beschrijving die moeten worden weergegeven op uw startpagina.

• Knop: Bewerk de tekst op de knop van de banner. Als bezoekers hierop klikken, komen ze bij uw aanbod met artikelen.

Gebruik de uitlijning om te bepalen waar deze tekst verschijnt. Alternatief kunt u de koptekst, beschrijving en knop los van elkaar activeren of uitschakelen met de schuifregelaars in de editor.

Voeg een set met artikelen toe aan uw startpagina om ze meer aandacht te geven. Kies hiervoor de optie "Startpagina" in het drop-downmenu en vervolgens "Collectie met artikelen".

Kies "Startpagina" in het vervolgkeuzemenu, selecteer "Sectie toevoegen" en kies vervolgens wat voor soort sectie u wilt toevoegen.

• Collectie met artikelen – Voeg een extra set met maximaal acht artikelen toe die u in de spotlight wilt zetten

• Tekst met afbeelding – Voeg een sectie toe met een afbeelding, tekst en een oproep tot actie. Met knoppen kunt u ook linken naar een lijst met artikelen, een bepaalde categorie, een specifiek artikel of een externe website.

• Tekst – Voeg een extra koptekst toe aan uw startpagina.

Als u secties hebt toegevoegd, kunt u de volgorde aanpassen door ze in het zijpaneel naar boven of naar onderen te verschuiven. Alternatief kiest u voor "Sectie verwijderen" als u de sectie niet meer nodig heeft.

Selecteer "Startpagina" in het drop-downmenu en kies "SEO" om uw instellingen voor zoekmachineoptimalisatie aan te passen.

• Metatitel: voeg een titel toe die wordt weergegeven in zoekmachineresultaten.

• Metabeschrijving: voeg een beschrijving toe die wordt weergegeven in zoekmachineresultaten. Gebruik volledige zinnen, met trefwoorden die aangeven wat u doet en verkoopt.

Bij Search Engine Optimisation (SEO) draait alles om een zo hoog mogelijke positie van uw webwinkel in de zoekresultaten van zoekmachines. Door een hogere positie is uw winkel beter vindbaar en zichtbaar, zodat uw kans om producten te verkopen toeneemt.

Pas algemene instellingen aan

U kunt bezoekers artikelen laten sorteren of filteren via de opties voor de "Artikellijst" in het drop-downmenu.

• Artikelen sorteren – Laat klanten uw artikelen sorteren op prijs, alfabetisch, of op basis van de datum dat u ze aan de Webwinkel heeft toegevoegd

• Artikelen filteren: artikelen kunnen worden gesorteerd op basis van de categorieën die u aanmaakt.

U kunt Artikelen bewerken om afbeeldingen en beschrijvingen toe te voegen voor weergave in uw Webwinkel.

Selecteer "Winkelmandje" in het drop-downmenu en kies tussen de compacte layout en de layout over een hele pagina.

Selecteer 'Koptekst' in het vervolgkeuzemenu en kies vervolgens 'Koptitelinstellingen'. 'Upload een logo onder het kopje 'Logo' of klik op 'Naam van webwinkel wijzigen" om de naam van uw webwinkel aan te passen.

Pas het navigatiemenu van uw Webwinkel aan, zodat gebruikers makkelijker kunnen vinden wat ze zoeken.

1. Kies "Koptekst" in het vervolgkeuzemenu de optie "Navigatie" en selecteer "Instellingen voor koptitel".

2. Schakel de schakelknop "Menu" in en selecteer "Menu bewerken".

3. Tik op "Koppeling toevoegen" en selecteer de pagina's die u beschikbaar wilt maken in het navigatiemenu.

4. Wijzig de volgorde van de menu-items door ze in het zijpaneel naar boven of naar beneden te slepen met het pictogram met de zes puntjes.

Selecteer de drie puntjes naast een menu-item en selecteer "Voeg een subkoppeling toe" om secundaire opties voor de navigatie toe te voegen. Gebruik "Verwijderen" of "Naam wijzigen" om items uit de lijst te halen of een andere naam te geven.

U kunt uw sociale media koppelen aan uw webwinkel. Klik hiervoor in het vervolgkeuzemenu op "Voettekst" en voer uw gebruikersnaam in de relevante velden in om een koppeling te maken met uw account bij Facebook, Instagram, Pinterest of Twitter.

Als u uw telefoonnummer invoert, kunt u ook een link toevoegen zodat klanten u berichten kunnen sturen via WhatsApp.

Via de optie "Lettertypen" in het vervolgkeuzemenu kunt u de lettertypen voor kopteksten in uw Webwinkel aanpassen.